Wat is homeopathie

WAT IS KLASSIEKE HOMEOPATHIE

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelfherstellende vermogen van het lichaam aanpakt. Dit betekent dat het lichaam, met gebruik van homeopatische middelen, geprikkeld en geactiveerd wordt om zichzelf te genezen. Klachten worden hierdoor aangepakt en genezing wordt bevorderd. Niet de symptomen, maar de oorzaak van de ziekte of klacht wordt aangepakt.

MAAR HET GAAT NOG VERDER

Een klassiek homeopaat schrijft middelen voor die niet alleen de klacht die u heeft aanpakken, maar ook naar wat bij u, als persoon, past. De middelen die worden voorgeschreven zijn mild én veilig voor het lichaam én voor het milieu. Ze zorgen ervoor dat uw lichaam zelf de ziekte/klacht kan aanpakken en ondersteunen zo in de genezing. Ze worden gemaakt van natuurlijke producten. 80% van de middelen komen voort uit plantaardig materiaal, de rest komt uit mineralen en dierlijk materiaal.

HOLISTISCH

Klassieke homeopathie gaat uit van holisme. Niet alleen uw klacht wordt bezien, maar er is sprake van behandeling van u als gehele mens. Als er namelijk geen balans is tussen lichaam en geest, is de kans op ziekte groter. Die balans herstellen is dan ook een belangrijk onderdeel binnen de homeopathie.

Met welke klachten kunt u terecht bij dé homeopaat? 

  • Psychische klachten, als angsten, depressie of rusteloosheid
  • Chronische ziekten, als hoofdpijn/migraine, slapeloosheid of reumatische klachten
  • Acute klachten, als ontstekingen, pijn.

Na behandeling is soms binnen enkele dagen al verandering merkbaar. Komt u voor acute klachten, dan zal snel een vervolgconsult worden afgesproken, maar bestaan de klachten al langer, dan volgt een herhaalconsult na 4 tot 6 weken. Hoe lang de totale behandeling duurt, hangt af van de mate en de duur van het bestaan van de klachten.

Homepatisch therapeut in wadenoijen /’s-Hertogenbosch

Met een vestiging in Gelderland (Wadenoijen) en Noord Brabant (Den Bosch) maar ook via skype/zoom/teams enz krijgt u een consult “bij” mij waar u ook woont.